Επιχείρηση: 9 δεδομένα για την Nike

Η Nike είναι αμερικάνικη εταιρεία που παράγει αθλητικά προϊόντα όλων των ειδών. Σήμερα πλέον είναι πολυεθνική εταιρεία που εδρεύει στο Όρεγκον των ΗΠΑ.

Τώρα θα αναφέρουμε 9 γεγονότα της γνωστής αυτής εταιρείας.

  1. Ιδρύθηκε το 1964 με το όνομα Blue Ribbon Sports και ήταν επίσημος διανομέας της κινεζικής εταιρείας παπουτσιών Asics. Μετονομάστηκε σε Nike το 1971.
  2. Το αρχικό κεφάλαιο που επενδύθηκε ήταν μόλις 1200 δολάρια από τον προπονητή στίβου Bill Bowerman και τον δρομέα μεσαίων αποστάσεων Phil Knight.
  3. Ονομάστηκε έτσι από την ελληνική λέξη ‘νίκη’.
  4. Το λογότυπο σχεδιάστηκε από τον φοιτητή Carolyn Davidson έναντι 35 δολαρίων. Κατόπιν του δόθηκαν μετοχές της εταιρείας.
  5. Το σλόγκαν ‘Just do it’ είναι εμπνευσμένο από τον κατά συρροή δολοφόνο Gary Gilmore’, ο οποίος είπε ‘let’s do it’ πριν εκτελεστεί το 1977. Η πρώτη καμπάνια του ήταν το 1988.
  6. Ο Michael Jordan κερδίζει ακόμα και σήμερα 60 εκατομμύρια δολάρια ετησίως από τα δικαιώματα του με την εταιρεία.
  7. Ο πρώτος αθλητής που υπέγραψε συμβόλαιο με την εταιρεία ήταν ο τενίστας Ilie Nastase το 1972.
  8. Το τραγούδι Revolution των Beatle ήταν το μόνο τους τραγούδι που χρησιμοποιήθηκε για εμπορική διαφήμιση και ήταν για τα παπούτσια AirMax το 1987.
  9. Το μεγαλύτερο κατάστημα της εταιρείας βρίσκεται στο Λονδίνο στην οδό Oxford Street. Στοίχησε 10.5 εκατομμύρια λίρες και έχει 3 επίπεδα.

[Πηγή: www.protothema.gr]

Untitled