Θρυλική γυναίκα: Μαρία Κάλλας

Η Μαρία Κάλλας ήταν Ελληνίδα υψίφωνος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ.

Γεννήθηκε το 1923 από Έλληνες γονείς και το πραγματικό της όνομα ήταν Μαρία Καλογεροπούλου. Σε ηλικία 7 ετών άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα πιάνου και παράλληλα έδειξε μεγάλο ταλέντο στο τραγούδι. Η μητέρα της βλέποντας το ταλέντο της την ενθάρρυνε να γίνει επαγγελματίας τραγουδίστρια.

Το 1937 οι γονείς της χώρισαν και έτσι μετοίκισε στην Αθήνα με την μητέρα και την αδελφή της. Εκεί συνέχισε να παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής και 4 χρόνια αργότερα πήρε τον πρώτο της επαγγελματικό ρόλο σε όπερα, αν και ήταν δευτερεύον. Όμως αργότερα την ίδια χρονιά πήρε πρωτεύον ρόλο σε όπερα.

Στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου δεν μπόρεσε να εργοδοτηθεί κάπου. Μετά τον πόλεμο επέστρεψε στην Νέα Υόρκη για να ζήσει με τον πατέρας της, όπου άρχισε να ψάχνει για δουλειά. Όμως ακόμα και εκεί δεν μπόρεσε να εργοδοτηθεί. Αυτό την έσπρωξε να πάει στην Βερόνα της Ιταλίας για να συνεχίσει να ψάχνει για δουλεία. Εκεί γνώρισε ένα βιομήχανο τον οποίο παντρεύτηκε το 1949. Η καριέρα της όμως εκεί άρχισε 2 χρόνια προηγουμένως.

Το 1954 άρχισε να παρουσιάζεται και σε όπερα στις ΗΠΑ. 4 χρόνια όμως πιο μετά, απολύθηκε. Ακόμα ο γάμος της περνούσε μεγάλη κρίση και κατέληξε σε διαζύγιο.

Σύντομα γνώρισε τον Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση (https://idol-man.blog/%ce%b8%cf%81%cf%85%ce%bb%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%ac%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%82-%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%b7%cf%82-%cf%89%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b7%cf%82/) με τον οποίο σύναψε σχέση. Όμως παρά την επιθυμία της να παντρευτούν, αυτός προτίμησε να παντρευτεί την πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Jacqueline Kennedy.

Την επόμενη δεκαετία η καριέρα άρχισε να δύει. Το 1965 έδωσε την τελευταία της παράσταση σε όπερα στο Λονδίνο και το 1969 έπαιξε σε ταινία.

Το 1971 και τον επόμενο χρόνο βρισκόταν στην Νέα Υόρκη και παρέδιδε μαθήματα φωνητικής. Το 1973 πήγε σε περιοδεία με φίλο της για να τον βοηθήσει να μαζέψει λεφτά για την άρρωστη κόρη του. Μετά από αυτό απομονώθηκε τελείως.

Το 1977 σε ηλικία 53 χρονών πέθανε στο διαμέρισμα της στο Παρίσι από καρδιακή προσβολή.

[Πηγή: www.biography.com]

15