Οι μηχανές των αυτοκινήτων είναι μηχανές εσωτερικής καύσης δηλαδή το μείγμα αέρα και καυσίμου φλέγεται και παράγει έργο εντός ενός θαλάμου και ασκείται πίεση σε έμβολα ώστε να έχουν παλινδρομική κίνηση και αφού είναι ενωμένα σε στροφαλοφόρο άξονα, δημιουργείται περιστροφική κίνηση. Ονομάζονται μηχανές Otto από τον γερμανό εφευρέτη Nikolaus Otto, ο οποίος εφηύρε την μηχανή εσωτερικής καύσης.

Αυτές οι μηχανές έχουν 4 διαφορετικές περιόδους κατά τη λειτουργία τους μέχρι να ολοκληρωθεί μία πλήρης στροφή του στροφαλοφόρου άξονα. Αυτές οι περίοδοι είναι:

  1. Εισαγωγή: Το έμβολο κινείται προς τα κάτω και στο θάλαμο εισέρχεται το μείγμα από μια βαλβίδα.
  2. Συμπίεση: Το έμβολο κινείται προς τα πάνω και το μείγμα συμπιέζεται μέχρι να αναφλεγεί. Οι βενζινοκίνητες μηχανές παράγουν σπινθήρα ώστε να αναφλεγεί το καύσιμο ενώ στις πετρελαιοκίνητες μηχανές το μείγμα αναφλέγεται από μόνο του λόγω της μεγάλης πίεσης που αναπτύσσεται σε αυτή τη περίοδο.
  3. Ανάφλεξη: Αφού αναφλεγεί το μείγμα, αναπτύσσεται μεγάλη πίεση που σπρώχνει το έμβολο προς τα κάτω.
  4. Εξαγωγή: Το έμβολο κινείται προς τα πάνω και σπρώχνει τα καυσαέρια έξω από το θάλαμο μέσω μιας βαλβίδας.

Αυτές οι περίοδοι επαναλαμβάνονται διαδοχικά και η περιστροφική κίνηση που καταλήγει στους τροχούς συνεχίζεται. Φυσικά μέχρι να φτάσει η κίνηση στους τροχούς, εμπλέκονται και άλλοι πολύπλοκοι μηχανισμοί.

[Πηγή: el.wikipedia.org]

abc