Ο Άλεκ Ισηγόνης ήταν Έλληνας σχεδιαστής αυτοκινήτων στον οποίο δόθηκε ο τίτλος Σερ.

Είναι γνωστός για τον σχεδιασμό του θρυλικού αυτοκινήτου Mini το 1959.

Γεννήθηκε στην Σμύρνη το 1906. Ο πατέρας του και ο παππούς του ήταν μηχανικοί αυτοκινήτων.

Το 1922 με την Μικρασιατική Καταστροφή εγκαταστάθηκαν στην Μάλτα. Εκεί πέθανε ο πατέρας του μετά από λίγα χρόνια και ήταν τότε που πήγε με την μητέρα του να ζήσουν στην Αγγλία.

Τον ώθησε να σπουδάσει μηχανολογία ένα ταξίδι που έκανε σε πολλές χώρες της Ευρώπης με την μητέρα του. Αντιμετώπισαν πολλά μηχανικά προβλήματα και έτσι του δημιουργήθηκε η επιθυμία να βελτιώσει τα αυτοκίνητα στο μέλλον.  

Από μικρός ήταν αντιδραστικό και ελεύθερο πνεύμα και είχε πάντα κλήση στην ζωγραφική αλλά μεγάλη απέχθεια για τα μαθηματικά.

Το 1934 σχεδίασε ένα είδος ανεξάρτητης ανάρτησης και το 1936 τον προσέλαβε η Morris Motors για την πείρα του στα σασί.

Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο σχεδίασε στρατιωτικά οχήματα κάθε τύπου.

Το 1952 άρχισε να εργάζεται για την Alvis ώστε να σχεδιάσει ένα πολυτελές αυτοκίνητο με ψηλές επιδόσεις. Δεν ολοκληρώθηκε όμως αυτή η εργασία λόγω οικονομικών δυσκολιών της εταιρείας.

Το 1959 μπόρεσε να τελειώσει την δουλειά του για το γνωστό σε όλο τον κόσμο Mini το οποίο ήταν διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις. Τότε ήταν το δεύτερο πιο οικονομικό μοντέλο της εποχής. Το 1963 δημιουργήθηκε και το τετράπορτο μοντέλο Mini. Κατασκευαζόταν μέχρι το 2020.   

Το 1961 διορίστηκε ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. Το 1967 έγινε μέλος της Royal Society η οποία ήταν η πιο γνωστή εταιρεία έρευνας της Βρετανίας. Το 1969 η βασίλισσα τον ανέδειξε Σερ.

Το 1971 συνταξιοδοτήθηκε αλλά παρέμεινε ως σύμβουλος της εταιρείας μέχρι το 1987.

Τα πιο γνωστά του δημιουργήματα ήταν το Morris Minor, το Morris Mini, το BMC Ado 16 και 17, το Austin Max και το Austin 1800.

Απεβίωσε το 1988 λόγω πνευμονίας.

[Πηγή: el.wikipedia.org]