Τα τελευταία χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το 2013 έχουν ανακαλυφθεί 9 μεγάλες τρύπες στο έδαφος της Σιβηρίας.

Αυτές οι τρύπες έχουν βάθος 30 μέτρα και διάμετρο που κυμαίνεται από 20 μέχρι 30 μέτρα. Είναι ευνόητο ότι η δύναμη της φύσης τις έχει δημιουργήσει. Αλλά γιατί;

Οι επιστήμονες ακόμα να καταλήξουν σε ακριβές συμπέρασμα. Αξιόλογο είναι το ότι βρέθηκαν σε περιοχές που γίνονται εξορύξεις φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Σίγουρα οι θεωρίες οργιάζουν σε σημείο που κάποιες αναφέρουν ότι προσγειώθηκαν εξωγήινοι, άλλοι ότι εκεί υπάρχουν μυστικά υπόγεια εργοστάσια ή ακόμα ότι έγιναν πτώσεις μετεωριτών.

Αν και πολλά ερωτήματα είναι αναπάντητα για τους επιστήμονες, η επικρατέστερη θεωρία κάνει λόγο για τεράστιες εσωτερικές πιέσεις μεθανίου που δημιουργήθηκαν λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Η αυξημένες θερμοκρασίες του εδάφους και της ατμόσφαιρας, φαίνεται να συμβάλουν σε αυτές τις πιέσεις. Η πίεση αυτή αρχίζει να δημιουργείται πολύ βαθιά στο εσωτερικό της Γης για αρκετά χρόνια και πλησιάζει στον φλοιό της όπου απελευθερώνεται με μεγάλες εκρήξεις προς τα έξω. Οι έρευνες διεξάγονται από το Scolkovo Institute of Science and Technology’s Center for Hydrocarbon Recovery.

Οι ερευνητές μπαίνουν στο εσωτερικών τους για να πάρουν δείγματα από τα τοιχώματα και τον πυθμένα τους.

Το φαινόμενο αυτό συνέβαινε και στο παρελθόν αλλά όχι με αυτήν την συχνότητα.

[Πηγή: www.edition.cnn.com]