Το Mercedes Benz EQC είναι το 1ο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής της εταιρείας και παρουσιάστηκε στο Motor Show του Παρισιού. Το αυτοκίνητο αυτό συνδυάζει πολυτέλεια, ψηλή ποιότητα, ασφάλεια, άνεση και καλή απόδοση, όπως όλα τα αυτοκίνητα της Mercedes Benz.

Για την κίνηση του υπάρχουν 2 μοτέρ, το ένα δίνει κίνηση στον μπροστινό άξονα και το 2ο στον πίσω άξονα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το σύστημα μετάδοσης έχει αναπτυχθεί ειδικά για ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Επίσης το μπροστινό μοτέρ χρησιμοποιείται για αποδοτικότητα κατά ελαφρά και μεσαία φορτία ενώ το πίσω μοτέρ για καλή απόδοση.

Η ενέργεια του βρίσκεται στην μπαταρία λιθίου χωρητικότητας 80KWh. Μπορεί να φορτιστεί με τον φορτιστή Mercedes Benz Wallbox όπου η φόρτιση είναι 3 φορές γρηγορότερη από την φόρτιση με την συμβατική πρίζα. Η μέγιστη φόρτιση του μπορεί να είναι 110KW που σημαίνει ότι από το 10% μέχρι το 80% χωρητικότητας της μπαταρίας γίνεται σε 40 λεπτά.

Έχει προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα τα οποία βοηθούν πολύ τον οδηγό και τους επιβαίνοντες όπως, αναγνώριση πινακίδων, προειδοποίηση ορίου ταχύτητας, 5 λειτουργίες οδήγησης και αρκετά άλλα. Επίσης προσφέρει ανεπτυγμένα πολυμέσα όπως το Mercedes Benz User Experience, κατανάλωση ενέργειας, χωρητικότητα της μπαταρίας και άλλα.

Προδιαγραφές

  • Κατανάλωση: 22.2KWh/100Km
  • Εκπομπή CO2: 0 g/Km
  • Ροπή: 765Nm

[www.mercedes-benz.com]

4
5
6