Ο βελονισμός είναι θεραπευτική μέθοδος που ξεκίνησε στα βάθη των αιώνων στην Κίνα. Υπολογίζεται να έχει ιστορία 4.000 χρόνων αν και στην Ευρώπη μόλις πριν περίπου 150 χρόνια άρχισε να χρησιμοποιείται.

Είναι ανώδυνη και ολοκληρωμένη τεχνική όπου τοποθετούνται βελόνες σε συγκεκριμένα σημεία του δέρματος.

Το όφελος της είναι ότι επανορθώνει ανισορροπίες μέσω της διέγερσης των ανατομικών περιοχών πάνω και κάτω από το δέρμα. Αντιμετωπίζει την αιτία του προβλήματος και όχι μόνο τα συμπτώματα. Έχει αποδειχθεί ότι σε αρκετές φορές ήταν πιο αποδοτική από τις σύγχρονες ιατρικές μεθόδους της Δύσης.

Το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι ότι υποστηρίζει το οργανισμό κάτι που είναι εντελώς διαφορετικό από την χρήση φαρμάκων ή επεμβάσεων. Ακόμα η μέθοδος αυτή είναι σχεδόν απίθανο να παρουσιάσει παρενέργειες. Μπορεί να περιορίσει τις παθήσεις, να θεραπεύσει το πόνο, να αναζωογονήσει τον οργανισμό αλλά ακόμα είναι οικονομική μέθοδος.

Μπορεί όπως αναφέρθηκε να θεραπεύσει τον πόνο όπως ημικρανίες και πονόδοντο. Αντιμετωπίζει ψυχοσωματικές παθήσεις όπως αϋπνία, μελαγχολία, άγχος και εθισμούς. Επίσης μπορεί μειώσει νευρολογικές παθήσεις όπως Parkinson, Alzheimer και σκλήρυνση κατά πλάκας. Ακόμα και απλές παθήσεις όπως εμετούς και ανορεξία. Ακόμα και την υπόταση, την υπέρταση, την παχυσαρκία, την βρογχίτιδα, βοηθά στην υπογεννητικότητα και την στυτική δυσλειτουργία. Συμβάλει και στην κοσμητική ιατρική όπως ρυτίδες και κυτταρίτιδα.

Απλά πρέπει να χρησιμοποιείται κατόπιν σύστασης γιατρού.

[Πηγή: www.physio-kinisi.gr]