Η Ρωσία έχει πρόσφατα καταστρέψει ένα δορυφόρο με πύραυλο που εκτοξεύθηκε από την Γη. Ήταν ένα τεστ για να ελέγξει τα όπλα της.

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους κατηγορούν την Μόσχα ότι έθεσαν σε κίνδυνο τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και ότι αυτή η ενέργεια ήταν επικίνδυνη και ανεύθυνη αφήνοντας πίσω της συντρίμμια. Ακόμα ανέφεραν ότι δεν είχαν ενημερωθεί από τη Ρωσία για αυτήν την δοκιμή. Έτσι αυξήθηκαν οι ανησυχίες ότι η Ρωσία αναπτύσσει όπλα για το διάστημα, από laser μέχρι και δορυφόρους που μπορούν να προκαλέσουν ζημία σε άλλους δορυφόρους. Λένε ότι η Ρωσία θέλει να στρατιωτικοποιήσει το διάστημα.  

Και η Γαλλία έσπευσε να κατηγορήσει την Ρωσία για αυτή την δραστηριότητα όπως και η Γερμανία ζήτησε να υπάρξουν μέτρα για να αυξηθεί η ασφάλεια.

Η Ρωσία όμως αναφέρει ότι έχει πραγματοποιήσει ένα τεστ με επιτυχία όπου το σύστημα της μπόρεσε με ακρίβεια να πετύχει τον στόχο του. Συγκεκριμένα έπληξε ένα δορυφόρο που βρισκόταν σε τροχιά γύρω από την Γη από το 1982. Επίσης αρνείται ότι τα θραύσματα έθεσαν σε κίνδυνο άλλες εγκαταστάσεις. Ανέφεραν και ότι αυτό το τεστ ήταν σωστά σχεδιασμένο και είχε μόνο σκοπό να βελτιώσει τις ικανότητες των όπλων τους. Τέλος ανέφεραν ότι διεξήχθη βάση της διεθνούς νομοθεσίας.

[Πηγή: www.phys.org]