Η Ινδία πρόσφατα έχει αγοράσει και εγκαταστήσει ρωσικούς πυραύλους S-400 κοντά στα σύνορα της με το Πακιστάν.  Αυτό για να μπορεί να προστατεύσει τις περιοχές και νευραλγικά σημεία της.   

Το μεγάλο πλεονέκτημα των πυραύλων αυτών είναι ότι βρίσκονται σε κινητές μονάδες και μπορούν να τεθούν σε λειτουργία μόνο πέντε λεπτά μετά την άφιξη τους σε ένα σημείο. Ακόμα αξίζει να αναφερθεί ότι το σύστημα αυτό θεωρείται ως το καλύτερο του τύπου του.

Το Πακιστάν όμως θεωρεί ότι μπορεί να αντιμετωπίσει αυτόν τον κίνδυνο από την Ινδία.

Αυτό γιατί έχει προμηθευτεί ένα κινέζικο σύστημα του ίδιου τύπου σε πολύ καλύτερη τιμή που δεν είναι άλλο από το HQ-9B, που είναι πύραυλοι εδάφους-αέρος για να ενισχύσει την αεράμυνα του. Το βεληνεκές τους φθάνει τα 100 χιλιόμετρα.

Ακόμα το Πακιστάν έχει προμηθευτεί τα τουρκικής κατασκευής drones τα γνωστά Bayraktar που μπορούν αποτελεσματικά να βελτιώσουν την άμυνα της χώρας. Και εκτός από αυτά τα drones διαθέτει και τα ‘αόρατα’ drones ZF-1.

Το άλλο έμμεσο πλεονέκτημα του Πακιστάν είναι ότι διεξάγει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με Κίνα και Τουρκία οι οποίες έχουν το S-400 έτσι μπορεί να μάθει τον τρόπο λειτουργίας τους.

[Πηγή: www.eurasiantimes.com]